Purdue University - Boilermaker Station Welcome Center

with Workshop Architects

Environmental Graphics

West Lafayette, IN

Two Purdue student life departments - Admissions and Alumni - were joining forces to create the Boilermaker Station Welcome Center. In conceptualizing the environmental graphics, it was important to strike a balance between an audience that is wholly new to the Purdue experience and one that is so familiar and nostalgic that they have returned. The advantage of environmental graphics is distance plays a large role in how the design is viewed. From a distance, the graphic looks more like a traditional stripe pattern. Upon closer inspection one discovers the pattern is a mix of Purdue-centric icons and "in-the-know" sayings making the wall graphic at once comforting and special. 

header_purdue
pu_graphic
pu_02
pu_03

Glass Artwork References Distinctive Memorial Union Windows

Purdue Office_Elevation

Entrance Wall Graphics

pu_04
LPWShorz

Copyright 2018
LP/ws Design Studios 
All rights reserved.
All wrongs reversed.